Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport

Automobilist se spojil s platformou Bitski

NFT_Legends_of_Le_Mans

Je úžasné být přímým svědkem historických momentů. Aby se však tyto momenty staly legendárními, je nutné je zvěčnit. Automobilist, tým kreativců kolem manažera Pavla Turka a kreativního ředitele Jana Rambouska, představil kolekci 24H Le Mans, která bude exkluzivně dostupná u poskytovatele infrastruktury blockchainové peněženky zaměřené na vývojáře Bitski.

AERO MINORAutomobilist se spojil s platformou Bitski. Exkluzivně zde nabídne NFT ze závodu 24 hodin Le Mans

Automobilist ve svých uměleckých dílech autenticky zachycuje nejvýznamnější okamžiky z historie motosportu. Ve spolupráci s Bitski připravil sérii 7 unikátních děl s názvem „Legends of Le Mans“, která bude vydražena na konci tohoto týdne, kdy také začíná 89. ročník tohoto závodu.

„Každé auto i edice Le Mans má svůj jedinečný příběh, který stojí za to vyprávět. Díky této internetové aukci mají fanoušci motoristického sportu možnost vlastnit licencovaná digitální umělecká díla s tematikou legendárního závodu 24 hodin Le Mans. Každé z nich je unikátním ztvárněním příběhu očima Automobilist,“ říká Pavel Turek, CEO Automobilist.

Kolekce obsahuje nový Fine Art, trojici plakátů a tři tzv. Turnarounds – otočné digitální modely ikonických vozů Jaguar D-Type, Ford GT40 a Porsche 917 KH, které jsou určeny pro sběratele čím dál populárnějšího digitálního umění.

Fine Art s názvem „Fords and the Furious“, oficiálně licencovaný a schválený 24H Le Mans, zachycuje drtivý triumf vozů Ford v Le Mans 1966. Vybrané automobily doslova ožijí na tzv. sběratelských Turnarounds, díky 360stupňovému otáčení bude možné si vůz prohlédnout do nejmenších detailů a prozkoumat i ten nejmenší šroubek nebo precizní vrstvu nátěru.

Sérii doplňují také limitované umělecké plakáty Tributes. Každý z nich je pečlivě vytvořený pomocí 3D modelování a špičkové grafiky a je oslavou vozu i daného okamžiku.

Prostor digitální aukce se pro registraci otevřel v pondělí 16. srpna. Oficiálně bude akce spuštěna v pátek 20. srpna v 17. hodin na Bitski.com.

O Automobilist

Automobilist si získal jméno svými sofistikovanými uměleckými díly, na nichž autenticky zachycuje klíčové momenty automobilového a motoristického sportu, a to jak ty historické, tak ty, které se do dějin teprve zapíšou. Za každým plakátem a obrazem je příběh plný emocí oživený malým, ale schopným týmem, který tvoří lidé půl tuctu národností ze tří kontinentů.

Všechny vozy vznikají prostřednictvím procesu 3D modelování a počítačově generovaných snímků (CGI). U nových modelů poslouží plány, u těch starších se pak kreativci z Automobilist musejí spolehnout na historické materiály včetně mluvených nebo písemných záznamů. Obrazy následně putují k zákazníkovi pomocí B2B i B2C kanálů či dle přání partnera.

Automobilist je oficiálním dodavatelem Formule 1 i MS v rallye a spolupracuje s mnoha významnými značkami, jako jsou Mercedes, Ferrari, McLaren či Maserati. Ambasadory projektu jsou bývalé i současné hvězdy motorsportu Sir Jackie Stewart, David Coulthard, Mick Doohan či André Lotterer.

Dlouhodobou vizí společnosti je vybudovat globální platformu, na níž fanoušci do motorsportu najdou vše, co potřebují k naplnění své vášně. Více o Automobilist najdete na oficiálním webu a Instagramu.

O Bitski

Společnost Bitski se od roku 2018 zabývá vytvářením nástrojů pro kolektivní virtuální sdílený prostor. Jejich cílem je usnadnit vlastnictví a obchodování s digitálními díly, ať už jde o AR sneakers, sběratelské předměty nebo speciální herní konzole. Platforma Bitski umožňuje tvůrcům a značkám snadno vytvářet a prodávat NFT.

Ondřej Kopřiva, My.cz
Mehak Chowdhary, Automobilist.com

Podobné příspěvky

Do startu 52. ročníku Barum Czech Rally Zlín zbývá necelý týden

Redakce

Podmol se připravuje na Dakar

Redakce

König v Portugalsku dojel dvacátý

Redakce