Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport

Charouz Racing System míří do Abu Dhabi na poslední kolo FIA Formule 2 v roce 2021 s novým jezdcem Richardem Verschoorem

F2

Charouz Racing System míří do Abu Dhabi na poslední kolo FIA Formule 2 v roce 2021 s novým jezdcem Richardem Verschooremna poslední kolo FIA Formule 2 v roce 2021 s novým jezdcem Richardem Verschoorem

Charouz Racing System míří do Abu Dhabi na poslední kolo FIA Formule 2

Charouz Racing System s potěšením vítá Richarda Verschoora ve své sestavě pro závěrečné dějství šampionátu FIA Formule 2 2021 v Abu Dhabi. Nizozemský jezdec byl povolán jako náhrada za Enza Fittipaldiho, který nemůže závodit poté, co se incident stal na startu Feature Race v Jeddahu.

Charouz Racing System heads to Abu Dhabi for the last 2021 FIA Formula 2 round with new driver Richard Verschoor

F2Mladý Brazilec má zlomenou patu a několik drobných řezných ran a modřin, jak se ukázalo po kontrole v nemocnici. Charouz Racing System mu přeje co nejrychlejší uzdravení a nyní se soustředí na víkend v Yas Marina. Fittipaldiho náhradník Verschoor již nasbíral spoustu zkušeností v šampionátu FIA Formule 2, kde letos debutoval až do kola v Soči. Nizozemský talent vyhrál Sprint Race 2 v Silverstone a přestože vynechal poslední podnik v Saúdské Arábii, je stále desátý v celkovém pořadí s 55 body. Nyní má šanci svůj účet vylepšit. Téměř 21letý Richard zahájil svou kariéru v monopostu v roce 2016, kdy vyhrál španělský titul a titul NEZ ve formuli 4. Dalším vrcholným momentem pro něj byl triumf ve Velké ceně Macaa v roce 2019 s vozy Formule 3. Verschoor bude sdílet garáž s Guilhermem Samaiou, který touží zanechat za sebou opravdu nešťastný výlet do Jeddah, kde utrpěl trojnásobný odchod do důchodu, když se účastnil tří nehod bez jakékoli viny.

DubaiV Abu Dhabi má Guilherme další tři pokusy získat své první body F2: byla by to zasloužená odměna po veškeré tvrdé práci odvedené v těchto měsících pod hlavičkou českého týmu. Okruh Yas Marina představuje dobře známé místo konání druhořadé série, ale tentokrát bude pro konkurenty představovat nové výzvy po přepracování původního uspořádání, aby se vytvořilo více možností předjíždění. 45minutový volný trénink, naplánovaný na pátek 10. prosince v 11:35 místního času, bude pro přípravu na víkend ještě důležitější. V 18:30 se za světla odehraje kvalifikace, která divákům nabídne velmi fascinující pohled. Sprint Race 1 a Sprint Race 2 jsou na programu v sobotu ve 12:20 a 18:45, zatímco hlavní závod začne v neděli ve 13:00, což znamená konec sezóny.

Antonín Charouz, majitel týmu

“V předvečer posledního kola roku jsme byli nuceni změnit sestavu v důsledku Enzova zranění v Jeddahu. Za celý tým mu přeji brzké uzdravení a doufám, že uvidíme.” vrátí se na trať co nejdříve. Zároveň jsem rád, že se Richard připojí k našemu týmu na tento víkend v Abu Dhabi.

Viděli jsme ho závodit letos v šampionátu FIA Formule 2 a musím říct, že to dokázal několik velmi zajímavých výkonů. Za volantem druhého vozu budeme i nadále počítat s Guilhermem a uděláme vše pro to, abychom podpořili jeho hon na první osobní body v sérii.“

Guilherme Samaia

Docela se mi ulevilo, že rozsah Enzova zranění není tak velký, jak jsme se zpočátku obávali. Všichni členové týmu budou mít v Abú Zabí o důvod navíc odvést dobrou práci, protože mu chceme věnovat skvělý výsledek.” Jsem zvědavý, jak na autě objevím změny provedené na trati v Abu Dhabi, protože práce, které udělali, mají usnadnit předjíždění, méně a rychlejší zatáčky. To také ovlivní nastavení vozu ve srovnání s minulost, což nám dává ještě zajímavější výzvu, se kterou se musíme vypořádat“.

Richard Verschoor

“Nejprve bych rád vyjádřil své myšlenky Enzovi. Doufám, že se dobře a velmi brzy uzdraví. Jsem šťastný, že jsem zpátky v závodění a nadšený, že to udělám s Charouz Racing System, doufejme, že tuto sezónu zakončíme společně výška”.

red.

Podobné příspěvky

Moto GP – kdo bude mistrem světa?

Redakce

MotoGP: Ve Francii ujel svým soupeřům Jorge Lorenzo, dojel si pro vítězství

Redakce

Enge opět za volantem F1!

Redakce