Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport

Jezdec König v Missanu skončil devatenáctý

jezdec konig

Na dobré výkony ze soboty nedokázal bohužel navázat. Oliver König ve druhém závodě mistrovství světa superbiků v italském Misanu skončil devatenáctý s mezerou na předposledního jezdce. Navíc oproti sobotě se nedostal tolik do soubojů. „Nebylo to dobré, příčiny budeme ještě s týmem analyzovat. Musím se z toho ponaučit a připravit se pořádně na další závody, které se pojedou ve Velké Británii. A poté už je na programu mostecký okruh, na který se moc těším,“ prohlásil jezdec z týmu Orelac Racing, který byl v sobotu dvacátý.

Český jezdec König závody superbiků v Itálii zakončil devatenáctým místem

cesky jezdec KonigNedělní program nezačal pro českého závodníka špatně, ve warm-upu zajel čas s odstupem tří vteřin na nejrychlejší. V Superpole Race obsadil dvacáté místo. Také ze začátku nedělního závodu se držel s hlavní skupinkou, jenže ta mu postupně ujížděla. Přitom v sobotu se König byl schopný držet Argentince Leandra Mercada po několika kol.

S týmem jsme dumali nad tím, jak motorku ještě zrychlit. A to hlavně v pasážích, ve kterých jsem na Mercada ztrácel. Řešili jsme nastavení stroje,“ prohlásil König, který v sobotu v Itálii předvedl skvělý výkon v tréninku, když byl jen 2,5 vteřiny za nejrychlejšími světovými jezdci. V neděli v pátém kole druhého závodu začínal ztrácet několik vteřin na předposledního Itala Alessandra Delbianca. Ten měl zanedlouho technický problém, podobně jako další jezdci.

Před Königem byl stejně jako v sobotu Argentinec Mercado. K němu se však dostat nedokázal, v cíli na něj ztratil přes dvacet vteřin a celkově na čelo pak minutu a 22 vteřin. „Tohle rozhodně nejsou časy a výkony, které bych chtěl předvádět. Pozitivní z víkendu vnímám to, že jsem na tom fyzicky dobře, po tréninku a přípravě už mi nehandicapuje ruka, kterou jsem si zlomil před začátkem sezony. A načerpal jsem spoustu zkušeností s jízdou ve velkém vedru na okruhu, který mi moc nevyhovuje,“ prohlásil König ze španělského týmu Orelac Racing.

Další závody se uskuteční až 15. července ve Velké Británii, poté jsou na programu v mistrovství světa superbiků závody v Mostě.

Jiří Uhlíř

 

Podobné příspěvky

Deštivý začátek sezony v Austrálii

Redakce

České eso na Dakaru Martin Michek už je v elitní patnáctce!

Jaroslav Hauer

Oliver König má před sebou závěrečný víkend v mistrovství světa superbiků

Redakce