Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport

Königa čeká mistrovství světa superbiků v Austrálii

oliver konig

Poslední závodní víkend má před sebou Oliver König. V Austrálii bude chtít navázat na jeho výkony v Indonésii, kde získal svůj první bod v mistrovství světa superbiků. „Pojedu v Austrálii poprvé, o trati toho moc nevím. Ale moc se tam těším. Doufám, že mi bude vyhovovat, má rychlý profil,“ dodal König z týmu Orelac Racing. V závěrečném víkendu budou také probíhat jednání o jeho dalším působení ve španělském týmu. V prvních trénincích skončil dvakrát na 19. místě a na čelo ztratil 2,3 vteřiny. Závody bude vysílat Nova Sport.

V Austrálii se bude jednat o jeho budoucnosti

Český jezdec je už v tabulce superbiků zaznamenám na 28. místě. A to díky výsledku druhého závodu v Indonésii, kde dokázal vybojovat jeden bod. V letošním roce je konkurence obrovská, vždyť například mnohem zkušenější Leandro Mercado má body dva. „Rád bych v Austrálii přidal další a posunul se pořadím,“ vyhlásil König. Jeho patnácté místo v minulém víkendu vyvolalo ohlas.

Až mě to samotného opravdu překvapilo, ohlasy byly pozitivní. I když šlo vlastně jen o jeden bod, tak to hodně lidem udělalo radost. Děkuji všem, co mi napsali a podpořili. Moc si toho vážím,“ dodal český jezdec a letošní nováček nejvyšší kategorie. V Austrálii se už byl projít po trati a za sebou má už první dva tréninky. V nich na špičku neztrácel víc než 3 vteřiny. „Dostal jsem nějaké rady od Jonathana Ree. A více lidí mi poradilo. Je to rychlá a krásná trať. Jen klokany jsem ještě neviděl.“

konigJedinou hrozbou je pak počasí, konkrétně vítr.Ukrutně tady fouká, což bude dělat problémy zejména na cílové rovince. Tam se dosahuje rychlosti kolem 300 km/h. Nebude to nic jednoduché při takových poryvech větru. Uvidíme. Přáli bychom si, aby zopakoval výkony v Indonésii,dodal Miloš Čihák, zkušený manažer a CEO Movisio Racing. V Austrálii bude právě on jednat o další budoucnosti Königa ve španělském týmu a v MS superbicích. „Po víkendu by mělo být jasno,“ dodal Čihák.  

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

Oliver König má před sebou nejatraktivnější závod sezony

Redakce

Charouz Racing System veze další cenné body

Redakce

Tomáš Ouředníček před Dakarem ladí detaily

Redakce