Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Reportáže Sport

Zlatá trofej míří do Ruska, vítězem Zlaté přilby je Emil Sayfutdinov

Neuvěřitelnou bitvu o cenou trofej svedlo 36 závodníků a dva náhradníci na svítkovském ovále v Pardubicích. Již 68. ročník Zlaté přilby města Pardubic připravil, díky “natřískané” listině, parádní podívanou. Na poslední chvíli se odhlásil Antonio Lindbäck, za kterého s číslem 25 nastoupil Viktor Trofimov.

Vylučovací jízdy byly velkou nadějí pro české jezdce. Hynek Štichauer ve své skupině zářil a zvedl nejednoho fanouška ze sedaček. Ani Eduard Krčmář se nenechal zahanbit a postup do čtvrtfinále si vybojoval. Naopak pro Zdeňka Holuba byl závod o zlatou trofej závodem smolným. A tak jsme ve čtvrtfinále měli postupujícího Hynka Štichauera a Eduarda Krčmáře a nasazené jezdce Tomáše Suchánka, Aleše Drymla a Josefa France. Tentokrát však fanoušci českých jezdců zůstali sedět na svých místech a nadšené výrazy z vylučovacích jízd se proměnily na zklamané. Ač se Češi snažili, postup do semifinále nevybojoval ani jeden z nich. A tak bylo jasné, že ani tentokrát přilba doma nezůstane. Naopak favorité Emil Sayfutdinov, Nicki Pedersen, Troy Batchelor či Martin Smolinski předváděli jednu skvělou jízdu za druhou. Do semifinále se probojovali také Max Fricke, loňský vítěz Jurica Pavlic, Lasse Bjerre, Rune Holta, Grzegorz Zengota, Peter Ljung, Rohan Tungate a Kevin Wölbert. Z první semifinálové skupiny nasbíral nejvíc bodů Emil Sayfutdinov, Rune Holta a Nicki Pedersen. Z té druhé Peter Ljung, Martin Smolinski a Max Fricke. Malé finále ovládl Grzegorz Zengota a spokojit se musel se sedmým místem. Loňský vítěz Pavlic skončil až na místě jedenáctém.

Vítěz přilby nebyl znám do poslední jízdy – tedy finále. Hlavní favorité závodu Nicki Pedersen a Emil Sayfutdinov se stavěli na start a diváci mohli jen spekulovat, kdo se stane vítězem. Emil skvěle odstartoval a ani Rune Holta se nenechal zahanbit. Nicki Pedersen na startu lehce zaspal a musel se do předních pozic prodírat. Když už dýchal Emilovi na záda, přišel pád. Nicki Pedersen škrtl o motorku Emila Sayfutdinova a setkal se s velmi tvrdým povrchem pardubické dráhy. Dánského jezdce musela odvést sanitka a konečný verdikt od lékařů zněl: 2 zlomená žebra, pravé zápěstí a otřes mozku. Vraťme se, ale do finále, do opakované jízdy. Raketově vystartoval opět Rus Sayfutdinov, tentokrát se musel bránit útokům Runeho Holty. Svou vedoucí pozici si udržel a do cíle mířil s náskokem. Po “ruské raketě” dojel Rune Holta a Martin Smolinski.

V druhém finále Mistrovství světa jezdců do 21 let zvítězil Dimitri Berge, druhou pozici obsadil Patrick Hansen a na třetím místě byl Max Fricke.
Zlatou stuhu ovládli Frederik Jakobsen, Marcin Nowak a Adam Ellis

Podobné příspěvky

V sobotu 22.6.2019 – Výstava nejkrásnějších automobilů a motocyklů v hostivařském golfovém klubu

Redakce

Mendrek s Králem porazili Američany a stále mají naději na postup na OH!

Redakce

Čeští badmintonisté na Evropských hrách chtějí postoupit ze skupiny

Redakce