Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport Vodní sport

Osmý titul pro Milana Hájka

jachting

Milan Hájek (Lokomotiva Plzeň), legenda českého jachtingu, ukončil závodění v lodní třídě RS700 osmým titulem mistra ČR.  V napínavých soubojích s mácháčským Michalem Kotkem a pražským Adamem Plhoněm známým na jachtařské scéně pouze jako Skin, prokázal, že nepatří do starého železa. Nadále se Milan bude věnovat trénovaní reprezentace windsurfingu a závodění na námořních lodích.

Osmý titul pro Milana Hájka

Z dalších znamenitých výkonů připomínáme Kláru Houškovou, která v teto maskulinní třidě vyrovnává genderový koeficient a nechala za sebou sedm dalších závodníků, a Vaška Brabce, který favority soutěže pronásledoval s nepatrnou ztrátou.

Mistrovství ČR lodní třídy RS 700 se jelo od pátku 25. do neděle 27. června v Černé v Pošumaví v rámci Windypoint regaty v surfclubu spolu s pohárovými závody tříd RS Vareo a RS Areo. Vítězem ve třídě Aero se stal Daniel Guryca (YC CERE), ve třidě RS se prosadil Ivo Sláma (Jachtklub Brno). Závodilo se pouze v pátek, kdy se odjely čtyři rozjížďky. O víkendu už bohužel nefoukalo.

Prezident pořádajícího YC Lískovec Jirka Kuthan si pochvaloval gentlemenskou atmosféru ve všech třech třídách, ve kterých se závodníci vzájemně táhnou a obejdou se bez protestů.

Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/211122

Eva Skořepová

PR manažerka Českého svazu jachtingu

www.sailing.cz

www.facebook.com/sailingcz

 

 

 

Podobné příspěvky

Radniční koalice vyzvala opozici na zápas ve volejbalu .

Šebík

3. Dostihový den – Jarní cena čtyřletých klusáků již dnes od 14 hodin ve Velké Chuchli 

Redakce

Regata 130 let jachtingu – Czech Junior Nationals 2023 zahájena

Redakce