Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Fotbal Sport

Po 120 letech možná fotbal na Žižkově skončí

Žižkov

Zastupitelé městské části Praha 3 dnes neschválili dohodu s klubem ohledně rekonstrukce stadionu Viktorie Žižkov. Klíčovou dohodu podpořili pouze Piráti, STAN a TOP 09,což k  jejímu  schválení nestačilo.  Pro dohodu vyjednávanou téměř rok bohužel kromě koaličních Zelených nezvedli ruku především  zastupitelé   z opozičního uskupení vedeného ODS, a stali se tak pomyslnými  hrobníky  žižkovského fotbalu. Smlouva o investici měla odblokovat patovou situaci a umožnit zahájení  rekonstrukce   stadionu v režii fotbalového klubu s příslibem možného prodejeObsahovala jasné  záruky zachování fotbalu na Žižkově, které Piráti požadovali. 

Po 120 letech možná fotbal na Žižkově skončí. Může za to politikaření ODS a neochota majitele klubu smířit se pronájmem. 

Opoziční ODS a ANO, ale i koaliční Zelení, odmítli byť i jen možnost jednání o prodeji stadionu, každý zřejmě z jiných pohnutek. Nepřesvědčily je ani záruky, které radnice vyjednala. Vinu na osudu stadionu však kromě těch, kdo nehlasovali pro dohodu s klubem, nese částečně i majitel fotbalového klubu, developer Martin Louda, který trval na tom, že stadion od města koupí a nebyl během ročního vyjednávání ochoten přijmout několik nabídek radnice na dlouhodobý pronájem za symbolickou částku. Bylo přitom zřejmé, že zastupitelstvo se od začátku k prodeji staví zdrženlivě. 

Je to šokNikdo nečekal, že zastupitelé ODS dohodu nepodpoří a pohřbí žižkovský fotbalFaktem je, že většina pro prodej stadionu zkrátka v zastupitelstvu neexistuje. Majitel zase není ochoten přistoupit na pronájemMusíme přijmout tvrdou realitu a dívat se dopředu. Nastal čas začít se zamýšlet nad budoucností stadionu, aby i v dalších letech sloužil veřejnému zájmu, dodává radní pro sport František Doseděl (Piráti). 

Mgr. František Doseděl, radní pro sport, tělovýchovu a dotační politiku Prahy 3

Bc. Michal Gill

ÚMČ Praha 3, odborný asistent radních za Pirátskou stranu

Podobné příspěvky

Národní přehlídka plemene koní Shagya arab

Redakce

Global Champions Prague Playoffs 2019 míří do Prahy

Redakce

Přijďte dnes na zápasy MMA a K1: Tahákem jsou Kincl a Buchinger!

Jaroslav Hauer