Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Sport

Pražský plochodrážní tým skončil na Markétě druhý

Na pražské Markétě se v úterý odjel již druhý závod extraligy družstev na ploché dráze. Ač počasí nebylo nejpřívětivější, dešti se naštěstí nepodařilo zkazit závod.

V první jízdě zajel skvělý výsledek německý jezdec Michael Härtel, který nechal za zády i tak zkušeného jezdce, jakým je Aleš Dryml. Pražský jezdec Michal Škurla dojel třetí a bez bodu dojel jeho jmenovec Dudek. V druhé jízdě nestartoval Adam Fencl a byl zastoupen Jakubem Jamrogem, který týmu ze Slaného dojel pro vítězství. Neporazil ho ani Martin Málek, který dobře odstartoval. Tomáš Suchánek Pardubicím vyjel jeden bod a nebodoval pražský Ondřej Smetana. Už se zdálo, že Praha o vítězství v dnešním závodě bojovat nebude, to však změnil Zdeněk Holub, který ve třetí jízdě porazil favorizovaného Krčmáře, Mikela i Nováka. Poslední jízda série přinesla opět pražské vítězství díky Kůsovi.

Další série se dobře vyvíjela pro AK 3ton Slaný, když do páté jízdy manager týmu nasadil Jamroga, který slánskému týmu vyjel tři body. Jelikož Škurla dojel na druhém místě, došlo na bodovou shodu Prahy a Slaného. Šestá jízda se nepovedla Josefu Francovi, který se tolik snažil předjet Hynka Štichauera, až nezvládl nerovnosti na dráze a ocitl se na zemi. V sedmé jízdě došlo opět na bodovou shodu, tentokrát tří týmů – Prahy, Slaného a Pardubic. Následující jízda svedla na start poprvé Krystiana Pieszczeka, který jel za ZP Pardubice, Matěje Kuse, Micheala Härtela a Eduarda Krčmáře. Polský favorit této jízdy nezklamal, dojel si pro vítězství před Kůsem a Hartelem. Eduard Krčmář musel z jízdy odstoupit pro technický defekt.

Po úpravě dráhy se vstoupilo do třetí série jízd. Místo Michala Škurly jel Josef Franc, který dokázal pro pražský tým vyjet 3 body a porazit tak Štichauera, Krčmáře i Málka. V další jízdě se opět objevil Pieszczek, který ani tentokrát nezklamal. Härtel dokázal porazit pražského Smetanu a Dziatkowiak nebodoval. První žolík závodu byl nasazen v 11. jízdě u Edy Krčmáře, který ho sice neproměnil na 100%, ale dojel si pro 2 body (tím tedy 4) a lehce přiblížil tým Slaného k vedoucím Pardubicím a druhé Praze. Překvapením bylo, když Aleš Dryml v následující jízdě dojel až třetí za Jamrogem a Kůsem. Přesto měl pardubický tým náskok tři bodů před pražským týmem.

Předposlední série závodu začala jízdou závodníků Smetany, Pieszczeka, Málka a Krčmáře. Dosud neporaženého polského Pieszczeka dokázal porazit Eduard Krčmář. Smetana nebodoval, Praha tak zůstala na stejném bodovém zisku a musela přihlížet, jak se soupeři vzdalují, zejména ty z Pardubic. Nebodoval ani druhý junior Škurla, naopak Pardubice si díky Suchánkovi dojely pro vítězství a tak již vedly o 8 bodů. V 15. jízdě nasadil žolíka pražský a březolupskoplzeňský tým, Franc Praze vyjel 4 body, Härtel proměnil žolíka na maximum a BP teamu tak připsal 6 bodů. Vzchopil se i tým Slaného a na konci série si mohl připsat celkové 25 bodů. BP team (Březolupy + Plzeň) byl zatím poslední s 23 body, Pražané měli bodový zisk 26 bodů a vítězství měli zatím nejvíce na dosah pardubičtí jezdci s 29 body.

Do finálových jízd byl za Prahu 3x nasazen Josef Franc a jednou Matěj Kůs. Ve slánském týmu se rozhodli pro Piotra Dziatkowiaka, Edu Krčmáře a dvakrát pro Jakuba Jamroga. Za Pardubice startovali Dryml, Štichauer, Suchánek a Pieszczek. BP team nominoval do finálových jízd dvakrát Härtela, Mikela a Málka. Jakmile si v první jízdě “finálovek” dojel pro 3 body Aleš Dryml, bylo již téměř jasné, že vítězství putuje do Pardubic. Rozhodovat se mohlo ještě o druhou a třetí pozici. Praha si držela bilanci dvou bodů, jen v jízdě s číslem 18 se Josef Franc musel smířit s jedním bodem. Nicméně se podařilo to, o co se pražský tým snažil, utekl Slanému a druhé místo patřilo právě týmu AK Markéta Praha. AK 3ton Slaný skončil na 3. místě, jelikož Slánští o 1 bod nezvládli nátlak pražských jezdců a BP team skončil na neoblíbeném 4. místě.

Podobné příspěvky

Flyboard – cítit se jako delfín

Redakce

Dostihové Velikonoční pondělí 22.4. 2019

Redakce

Czech Bowl se vrací do Jihlavy!

Redakce