Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Rekordman Jaroslav Lorenc vyhrál poslední díl elitní bowlingové série Prestige Tour

bowling

Prestige Tour je česká elitní turnajová série ve sportovním bowlingu. Osm turnajů, ze kterých se hráčky a hráči kvalifikují na mistrovství ČR, mělo svoji poslední zastávku na naší největší bowlingové herně v Brně.  Absolutním šampionem 15. ročníku série Prestige Tour se stal Jaroslav Lorenc, nejlepší ženou se v celkovém pořadí stala Irena Straková.

Jaroslav Lorenc vyhrál poslední díl bowlingové série Prestige Tour a patří mu i celkové vítězství

Jaroslav LorencSportovní bowleři zahájili osmý turnaj Prestige Tour poslední dubnovou neděli. Hrály se celkem tři rundy po šesti hrách, ve kterých se vystřídalo 110 hráčů. První rundu vyhrála juniorka Lucie Hrazdírová. Průměr 213,17 (s handicapem 8 kuželek na hru) jí nakonec zajistil i trofej pro nejlepší ženu. Celkové třetí místo jejím největším úspěchem v kariéře. Lucie patří mezi naše perspektivní hráčky a budeme se těšit na její další úspěchy.

Turnaj se dohrával již tradičně v pondělí. Na dráhy se ve třetí rundě dostal i Jaroslav Lorenc a opět ukázal, že je nejlepším českým bowlerem. Celkový výkon 1392 kuželek na šest her, tedy průměr 232 kuželek na hru, je velmi kvalitní. Pro zkušeného hráče se jedná už o 19. trofej ze série Prestige Tour. Český reprezentant a medailista z loňského mistrovství světa Lorenc tak znovu potvrdil roli rekordmana a nejúspěšnějšího hráče v historii série Prestige Tour a také roli nejlepšího hráče ročníku. „Hrálo se mi dobře. Ve druhé hře jsem vyměnil kouli, a poté již šlo vše skvěle,“ uvedl po dohrání Lorenc.

Prestige Tour přinesla v letošním roce nejen dominanci Jaroslava Lorence, ale také mnoho dalších výborných výsledků. K vidění byly dvě perfektní hry, tedy 300 bodů docílených dvanácti striky v řadě. A obě byly zahrány v bowlingovém centru v Olomouci. Hned v prvním turnaji se „třístovkou“ prezentoval Vladimír Pitaš, o pár měsíců později ho při své výhře napodobil domácí Jan Tříska. Turnajové série se účastní i nejlepší čeští junioři, kteří se mezi dospělými rozhodně neztratili. Stříbrná medailistka z posledního ME juniorů Eliška Krummerová skončila na druhém místě mezi ženami.

Vrcholem sezony nyní bude mistrovství České republiky, které se bude hrát 28. a 29. května v Pardubicích. Do turnaje se z Prestige Tour kvalifikuje 44 nejlepších mužů a 18 nejlepších žen.

Více informací a výsledky: https://www.czechbowling.cz/clanky/prestige-tour-8-turnaj-220420

 Zdroj: Česká bowlingová asociace

www.czechbowling.cz

Podobné příspěvky

Czech Bowl se vrací do Jihlavy!

Redakce

Speedway Grand Prix České republiky: Tai Woffinden v Praze slavil hattrick

Redakce

Semifinále mistrovství Evropy vyhrál Mateusz Szczepaniak, nejrychlejší byl Matěj Kůs

Redakce