Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

RunCzech otevřel registrace pro oblíbené závody Birell Grand Prix Praha a Mattoni

maraton

Tisíce běžců, nevšední noční atmosféra nebo superrychlá trať. Tohle jsou oblíbené běžecké závody Birell Grand Prix Praha a Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem, které otevřely registrace pro příští rok. Startovné začíná na 400 nebo 500 korunách, organizátoři očekávají velký zájem. „Vycházíme totiž z letošních ročníků, které se opravdu povedly. V Praze a v Ústí nad Labem se podařilo vytvořit naprosto skvělou atmosféru, kterou si všichni užili,“ prohlásil Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech. Startovné je možné si zakoupit na stránkách RunCzech.com.

RunCzech otevřel registrace pro oblíbené závody Birell Grand Prix Praha a Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem 2023

Birell-maratonModelky, herečky, ale také elitní profesionální atleti. Takové účastníky jen tak někde nepotkáte. Vždyť na start letošního adidas Běhu pro ženy 5 km, který se běží v rámci oblíbené noční „desítky“, se postavila například moderátorka a vítězka soutěže Česká Miss 2011 Jitka Nováčková. Letos se navíc jednalo o 25. ročník Birell Grand Prix Praha, který má známku kvality World athletics label road race. Závod nabídl napínavé souboje elitních běžců z Afriky a z Evropy.

Startovné na příští ročník desetikilometrového závodu začíná na 500 korunách. Dá se však zakoupit také v rámci týmu, to pak cena začíná na 3000 korunách pro tři běžce. Otevřená je registrace také pro adidas Běh pro ženy na pětikilometrové trati – cena startuje na 400 korunách. Účastnit se ho je možné také v tandemu pro dvě běžkyně, a to za cenu 1600 korun. V letošním roce byl hlavním charitativním partnerem Loono a běželo se centrem Prahy při západu slunce.

To Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem zase přináší rovinatou rychlou trať, na kterou se letos vydalo skoro 2200 běžců. Hlavní hvězdou byla olympionička Kristiina Mäki, který v Ústí nad Labem absolvovala svůj vůbec první půlmaraton v životě a časem 1:13:57 a do cíle doběhla jako nejlepší Češka. Příští ročník se uskuteční od 16. září a cena za registraci začíná na 500 korunách, 2Run za 1000 korun a štafeta vychází pak na 4000 korun.

Závod má pětihvězdičkový certifikát kvality od European Athletics, trasa se vede areálem Spolchemie, kam je vstup normálně zakázán. Letos se uskutečnil během půlmaratonu v Ústí nad Labem také Český pohár v para cyklistice ve spolupráci s Českým svazem cyklistiky – šlo o 2 kategorie, hand bike a tricykl. Jedná se o skvělou trať pro běžce, kteří chtějí zlepšit svůj osobní výkon.

Jiří Uhlíř

Registrace můžete zakoupit na tomto odkazu:

https://www.runczech.com/cs/akce/adidas-beh-pro-zeny-5-km-2023

https://www.runczech.com/cs/akce/birell-beh-na-10-km-praha-2023

https://www.runczech.com/cs/akce/mattoni-1-2maraton-usti-nad-labem-2023

Podobné příspěvky

Dnes startuje vituální GP Austrálie F1

Jaroslav Hauer

Star Casino Group je jedním z hlavních partnerů turnaje Viet Golf Tour 2023

Redakce

Czech Bowl se vrací do Jihlavy!

Redakce