Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Sport

Sport ještě nikdy nebyl prospěšnější! Nadační fond Škoda Auto mění kilometry v nadační příspěvek

sport-mladoboleslavsko

Jedenáct mladoboleslavských veřejně prospěšných projektů má díky grantové výzvě Nadačního fondu ŠKODA AUTO Pohybem pro dobrou věc šanci získat nadační příspěvek až 30 000 Kč. O celkové výši rozdělované částky rozhodují svým pohybem od začátku února občané celého Mladoboleslavska.

skoda rapidVšichni sportující Mladoboleslavané, kteří by svým pohybem rádi podpořili kromě svého zdraví i dobrou věc ve svém regionu, teď mají skvělou příležitost. Stačí se v mobilní aplikaci Strava zapojit do sportovní výzvy programu ŠKOFIT a zaznamenávat své kilometry zdolané během nebo chůzí. Nadační fond Škoda Auto připíše za každý kilometr dvě koruny na realizaci projektů, jako jsou například kurzy pro děti a dospělé s mentálním postižením, oprava vzácných historických varhan nebo projekty s cílem podpory pohybového rozvoje dětí a další. Stažení aplikace je zdarma, kromě chytrých telefonů se systémem IOS nebo Android je kompatibilní i s celou řadou chytrých hodinek.

Sport ještě nikdy nebyl prospěšnější! Nadační fond Škoda Auto mění kilometry v nadační příspěvek

„Za první týden od spuštění výzvy se zapojilo 187 členů, kteří za sebou mají 2 370 pokořených kilometrů,“ říká Ladislav Kučera z Nadačního fondu, „K plné podpoře všech 11 přihlášených projektů je potřeba zdolat necelých 150 000 kilometrů. Věříme, že kilometry budou v dalších dnech a měsících přibývat a že se nám společně podaří potřebnou částku vysportovat.“

Přihlášené projekty o přízeň veřejnosti bojovaly už v prvním kole výzvy na začátku letošního roku, kdy v rámci hlasování nasbíraly dohromady 1 518 lajků. Projekty s větším počtem lajků z prvního kola mají také šanci dosáhnout na vyšší finanční příspěvek.

Kompletní přehled přihlášených projektů najdete na webu Nové Boleslavsko. Informace o tom, jak se registrovat do programu ŠKOFIT a jak pracovat s aplikací Strava najdete zde. Sportovat se bude do 30. listopadu 2021.

Ladislav Kučera

ředitel Nadačního fondu ŠKODA AUTO

Michaela Celárková

PR manager JAD Productions s.r.o.

Foto: Můžeme pomoci – Rozhýbejme v Benátkách všechny generace

 

O Nadačním fondu Škoda Auto:

Nadační fond ŠKODA AUTO byl založený v roce 2018 s cílem zatraktivnit mladoboleslavský region. Od té doby podpořil celou řadu projektů mimo jiné v oblasti dopravní bezpečnosti, rozvoje veřejného prostoru nebo zdravotnictví. V centru aktivit fondu jsou občané Mladoboleslavska, jedním z jeho klíčových programových pilířů se proto stala dlouhodobá podpora občanské společnosti. Na pomoc veřejně prospěšným organizacím zasažených epidemií koronaviru byly v roce 2020 vyhlášeny dva granty Krizového fondu, další grantové výzvy, např. i na podporu kulturního života v regionu, jsou v plánu na příští rok. Fond je iniciátorem a hlavním partnerem platformy Nové Boleslavsko, jejímž cílem je propagovat spolupráci a zajímavé projekty napříč regionem. www.nfsa.cz

 

 

Podobné příspěvky

Windsurfař Karel Lavický se chystá do Tokia

Redakce

Topforex ATT Investments uspěl v Českém poháru, Štoček s Bártou na pódiu

Redakce

Úspěšná premiéra NASCAR a Hanikův rekord 

Redakce