Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Také letos se uskuteční v NIBE Aréně už šestý ročník turnaje Benátky Masters

badminton

Také letos se uskuteční v NIBE Aréně už šestý ročník turnaje Benátky Masters. Diváci se mohou těšit na velmi atraktivní zápasy. Do nich se 28. prosince zapojí také Jan Louda, domácí badmintonová jednička. „Bude to zajímavá akce. Diváci uvidí konfrontaci různých stylů,“ dodal Louda, 61. hráč světového žebříčku. Kromě něho dorazí také rakouský reprezentant Luka Wraber, Indonésan Andi Fadel Muhammad a Cristian Savin z Moldávie. Exhibiční turnaj začíná od 11:00.

Svátek badmintonu: na Benátky Masters dorazí také jednička Louda

louda badmintonTradiční benátecký turnaj bude mít poprvé ve své historii zástupce z asijského kontinentu. A půjde o zajímavou akvizici. Vždyť Muhammad v letošním roce dokázal vyhrát turnaj v Portugalsku a dvakrát ve Slovinsku. Momentálně drží 152. místo na světovém žebříčku. To Rakušan Wraber je devětaosmdesátý.

„Diváci přítomní v hale se tak budou moci těšit na špičkový badminton v podání top hráčů, pro ostatní diváky bude připraven stream na youtube kanálu Czech badminton,“ prohlásil Petr Martinec, předseda Českého badmintonového svazu. Od 11:00 hodin vše začne prvním semifinálovým zápasem, po kterém bude ihned následovat druhé semifinále. Ve večerním bloku se nejprve od 18:00 hodin představí hráči v zápase o 3. místo, po něm se pak uskuteční finále a autogramiáda všech zúčastněných hráčů. Turnaj bude rozlosován 27. prosince při slavnostní večeři.

loudaj anKromě hlavního programu se letos bude konat doprovodný turnaj Benátky Masters Junior za účasti nejlepších hráčů a hráček ČR napříč kategoriemi U13, U15 a U17. Ten odstartuje ve 13:00 zápasy kategorie U13 a budou následovat další zápasy včetně badmintonové štafety.

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová dvacátá Mistrovství světa třídy LASER RADIAL

Redakce

Emirates zahajuje MS v ragby 2023 se slavným rozhodčím Jaco Peyperem

Redakce

Rozhovor se sportovkyní Martinou Votroubkovou

Redakce