Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

UniCredit Pražská štafeta se vrací po třech letech

stafeta

Unikátní týmový závod UniCredit Pražská štafeta je po třech letech zpět. Oblíbený běh, v němž si přátelé či kolegové mohou na čtyřech pětikilometrových úsecích v parku Stromovka změřit síly s ostatními, odstartuje ve čtvrtek 23. června od 18:00 na Výstavišti Praha. „Těší nás, že se UniCredit Pražská štafeta po covidové pauze vrací a můžeme tak Prahu znovu rozběhat,“ říká Carlo Capablo, prezident organizačního týmu RunCzech. Chybět nebudou tradiční kategorie Open pro bankéře, obchodníky a diplomaty, kategorie zdravotníků je nově rozšířena pro všechny složky integrovaného záchranného systému.

Souboje firem, záchranářů či bankéřů 

„Jsem opravdu rád, že máme tu čest být titulárním partnerem oblíbeného týmového závodu Pražská štafeta, který se do hlavního města vrací po třech letech. Je skvělé, že se po náročném covidovém období můžeme opět bez omezení setkávat a přivítat stovky nadšených běžců,“ uvedl Tomáš Drábek, ředitel retailového bankovnictví UniCredit Bank. Svůj tým poskládal i sportovní moderátor Jiří Ježek. „Štafeta přináší běhání skvělý náboj týmového ducha. Každý rok se na ni těším! Pětku zvládne každý a pro firemní týmy je to ten nejlepší teambuilding,“ uvedl bývalý šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa v cyklistice.

Dobrá nálada, správná dávka soutěživosti, neopakovatelná atmosféra. To je UniCredit Pražská štafeta, jeden z nejpopulárnějších běhů v České republice, který běží čtyřčlenné týmy. Akci lze pojmout také jako teambuilding, rozlučku se svobodou či školní setkání po několika letech, zároveň je při běhu možné zviditelnit svůj projekt či firmu. Podmínka je jediná: Z dvacetikilometrové trati musí každý z členů týmu uběhnout čtvrtinu, tedy pět kilometrů.

V závodě jsou zastoupeny i speciální kategorie Open určené pro zástupce bank a členy České bankovní asociace (Bank Cup), složky integrovaného záchranného systému (IZS cup), zaměstnance a členy obchodních komor (Chambers Cup) a členy a personál zahraničních diplomatických misí, konzulárních úřadů a kulturních středisek cizích států (Diplomatic Cup).

Pro nejmenší je na programu UniCredit Pražské štafety také dm Bambini run. Tento běh je zcela zdarma a každý účastník získá tričko, startovní číslo a v cíli medaili. Dle věkových kategoriích jsou tratě upraveny od 100 do 200 metrů.

V rámci závodu běžci dostanou piknikovou deku, nebo třeba i unikátní batůžek RunCzech a závodní tričko, týmy si také mohou užít společný piknikový koš plný zdravých a chutných produktů od partnerů akce a večer plný zábavy. „Pražská štafeta má jedinečnou atmosféru díky týmovému duchu, který panuje jak během závodu, tak i po něm, když si jednotlivé týmy vychutnávají sportovní zážitky s UniCredit piknikovými boxy nebo během příjemného podvečeru s přáteli a rodinou. Výjimečnost Pražské štafety nám potvrzuje i velký počet týmů z řad našich zaměstnanců,” přibližuje zákulisí závodu Tomáš Drábek z UniCredit Bank.

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

Rekord pro Čechy z Prahy do Hamburku na skifech

Redakce

V Praze na Markétě se včera jel 45. Memoriál Luboše Tomíčka

Redakce

Čeští squashisté porazili na mistrovství světa Nigérii a utkají se s Malajsií

Redakce