Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Vodní sport

Foiling Week – příprava na světový a evropský šampionát

Foiling Week aneb Týden létání nad hladinou

Od 30. 6. do 3. 7. se v italském Malcesine na Gardě konal již tradiční Foiling Week. Letos měl poprvé závod World Sailig status „Special Event“ a zařadil se tak do úzké skupiny nejprestižnějších závodů, jako jsou Americký pohár, SailGP nebo Ocean Race.

Foiling Week aneb Týden létání nad hladinouČesko reprezentovali bratři Krsičkovi z pražského klubu YC CERE, Lukáš s Michalem na Waszpech a Martin na Mothech. Pro Michala s Lukášem se jednalo o první závod na Waszpech a jejich hlavním cílem bylo nabrat co nejvíce zkušeností v rychlém závodním poli. Pro Martina to byl poslední závod před červencovým mistrovstvím Evropy.

Každý den se závodilo na odpolední oru o síle od 8–15 uzlů a v kombinaci s hladkou vodou se jednalo o perfektní podmínky pro foil. Michal s Lukášem se každým dnem zlepšovali, hlavně pak na startech, se kterými měli zpočátku potíže. Oba v závěru ukázali, že dokážou držet krok s nejrychlejšími, když Michal přivezl 12. a Lukáš 19. místo. Ze závodu si odváží spoustu nových zkušeností, které hodlají zužitkovat na mistrovství světa. To začíná již za pár dnů. Z 68 lodí byl Michal na 33. a Lukáš na 38. místě.

Foiling Week aneb Týden létání nad hladinouStartovní pole na Mothech bylo již tradičně velmi silné, včetně dvou posledních olympijských vítězů či závodníků SailGP. Martin měl dobrou rychlost lodě s pomocí níž doháněl ne příliš povedené starty, které bohužel nemůže kvůli absenci flotily a trenéra nacvičit. V závodě si vyzkoušel spoustu nastavení lodě a ještě vylepšil rychlost, což hodlá na červencovém mistrovství Evropy zužitkovat. Poslední den závodu jej bohužel vyřadil z boje technický problém, a tak se o několik míst propadl. Celkově skončil na 33. místě ze 72 závodníků.

Více zde: https://www.foilingweek.com

Eva Skořepová

PR manažerka Českého svazu jachtingu

www.sailing.cz

www.facebook.com/sailingcz

www.zacnisjachtingem.cz

Podobné příspěvky

Evropský titul pro Kristýnu Chalupníkovou ve třídě Techno 293

Redakce

Kdo bude bojovat o olympiádu v Paříži?

Redakce

Skvělý závod, ale přesto místo na olympiádě uniklo

Redakce