Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Ekonomika

Joompay nabízí ukrajinským uprchlíkům bezplatné evropské platební účty

Fintech platforma Joompay

Luxembourg – Společnost Joompay, finanční technologická platforma, která nabízí služby pro každodenní finanční transakce v Evropě, vyvinula řešení pro všechny ukrajinské uprchlíky, kteří potřebují evropský platební účet kompatibilní s jejich současným statusem uprchlíka.

Joompay nabízí ukrajinským uprchlíkům bezplatné evropské platební účty

Od ruské invaze na Ukrajinu byly miliony Ukrajinců nuceny opustit svou zemi. Většina z těchto uprchlíků nyní pobývá v různých zemích Evropské unie, kde se musí přizpůsobit novým požadavkům.

Společnost Joompay vyhodnotila všechny potenciální problémy, kterým mohou lidé v této situaci čelit, jako například chybějící evropské doklady nebo neznalost cizích jazyků. V důsledku toho a v reakci na uprchlickou krizi nabízí Joompay ukrajinským uprchlíkům možnost otevřít si platební účet v souladu se směrnicí EU o dočasné ochraně, která má zjednodušit proces otevření účtu. Jediným požadovaným dokladem je ukrajinský pas nebo ukrajinský občanský průkaz. Celý proces registrace trvá méně než 5 minut a tým podpory Joompay je k dispozici pro poskytnutí pomoci v ukrajinském jazyce. Vše je zcela zdarma, protože společnost Joompay se vzdává všech poplatků.

To znamená, že ukrajinští uprchlíci mohou během několika kliknutí získat nejenom platební kartu VISA s Apple Pay nebo Google Pay, ale hlavně virtuální “IBAN”, aby mohli přijímat peníze od jakéhokoli odesílatele na území EU.

„Využíváme všechny naše zdroje a technologie, abychom pomohli lidem v nouzi. Není třeba dodávat, že za to, co děláme, si nebereme žádné provize. O tuto informaci se podělíme s našimi uživateli Joompay a požádáme je, aby aktivně šířili zprávu o evropských účtech pro uprchlíky. Hledáme také další kanály, jak oslovit dobrovolníky a všechny organizace zapojené do pomoci uprchlíkům. V tomto ohledu může v této důležité iniciativě pomoci tisk a další mediální kanály,” řekl Alex Gutman,technologický ředitel společnosti Joompay Technologies.

Toto řešení bylo možné díky aktivnímu zapojení společnosti Veriff, která se zabývá celosvětovým ověřováním totožnosti.

„Darujeme 1 milion verifikací organizacím, které je chtějí využít na pomoc lidem postiženým konfliktem, například na služby převodu peněz na Ukrajinu, ubytování nebo přesídlení uprchlíků. Investovali jsme další prostředky a neúčtujeme žádné poplatky organizacím, jako je Joompay, abychom podpořili obyvatele Ukrajiny a zajistili jim přístup k životně důležitým službám, jako jsou převody peněz uprostřed krize,” dodal Kaarel Kotkas, generální ředitel a zakladatel společnosti Veriff.

O společnosti Joompay:

Joompay je fintech služba pro každodenní finanční transakce v Evropě založená v roce 2019 v Lucembursku. Posláním společnosti Joompay je pomáhat lidem kontrolovat jejich výdaje a šetřit peníze. Joompay je jedním z klíčových podniků mezinárodní skupiny Joom, která se zabývá elektronickým obchodováním a fintechem a byla založena v roce 2016 v lotyšské Rize.

Více informací o bezplatném evropském účtu pro ukrajinské uprchlíky:

https://joompay.com/ukraine

Managing your money has never been simpler | Joompay

O společnosti Veriff:

Veriff je globální společnost pro online ověřování identity, která umožňuje organizacím budovat důvěru u svých zákazníků prostřednictvím inteligentního, přesného a automatizovaného online ověřování identity. Inteligentní rozhodovací engine společnosti Veriff, který je největší databází vzorů dokladů na trhu, analyzuje během několika sekund tisíce technologických a behaviorálních proměnných a přiřazuje osoby k více než 10 000 dokladům totožnosti vydaným vládou z více než 190 zemí. Společnost Veriff byla založena v roce 2015 a slouží globálnímu portfoliu organizací z odvětví fintech, kryptografie a mobility. Nejnovější investiční kolo společnosti Veriff ve výši 100 milionů dolarů zvyšuje její celkové financování na 200 milionů dolarů a její ocenění na 1,5 miliardy dolarů. Mezi investory společnosti Veriff patří Tiger Capital, Alkeon, IVP, Accel, Mosaic Ventures, Y Combinator, Nordic Ninja a další. Veriff má týmy v USA, Velké Británii, Španělsku a Estonsku a zaměstnává více než 400 lidí 50 různých národností.

Ondřej Hampl

Podobné příspěvky

Necelých 60 % Čechů spravuje své finance bez pomoci odborníků

Redakce

Česko získává možnost danit zisky velkých nadnárodních firem

Redakce

Budou mít živnostníci a OSVČ vůbec nějaký důchod?

Redakce