Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Ekonomika

Kolik tisíc korun si za elektřinu a plyn připlatí zákazníci ČEZ?

Prvok-kuchyne

Vyplatí se teď běžným odběratelům z řad domácností fixace ceny energií? Kdy energetická krize skončí? O kolik peněz sníží platby vládní podpora typu snížení DPH na nulu? Daniel Beneš, generální ředitel ČEZ, odpoví dnes v pořadu TV Nova / TN LIVE „Naše Česko” 

Kolik tisíc korun si za elektřinu a plyn připlatí zákazníci ČEZ?   

restauraceO kolik tisíc zdraží běžné domácnosti elektřinu její největší dodavatel, společnost ČEZ? A o kolik tisíc zdraží plyn, k jehož klíčovým dodavatelům domácnostem ČEZ v ČR také patří? Vyplatí se nyní domácnostem cenu energií fixovat? Kdy energetická krize skončí? O kolik peněz sníží platbu za energie vládní podpora v podobě snížení DPH na nulu nebo zrušení poplatku za obnovitelné zdroje? Povede krize k silnějšímu příklonu EU k jaderné energetice?  

To jsou některé z otázek, na které dnes v pořadu Naše Česko odpoví Daniel Beneš, generální ředitel společnosti ČEZ, největšího dodavatele elektřiny domácnostem v ČR a současné klíčového tuzemského dodavatele plynu.   

Rozhovor sledujte na webu TN.cz v sekci TN LIVE.     

Pořad vysílá TV Nova živě na webu TN.cz od 17:30, přičemž klíčové pasáže se objeví ve večerních Televizních novinách. Rozhovor povede Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity bank a člen Národní ekonomické rady vlády.     

Pořad Naše Česko se orientuje na ekonomická a byznysová témata (stránky pořadu zde). 

Hostem pořadu byl například guvernér České národní banky Jiří Rusnok (rozhovor si můžete připomenout zde) či Eva Zamrazilová, předsedkyně Národní rozpočtové rady, a Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR (zde). Dále v něm promlouvali na téma rostoucích cen plynu a elektřiny Václav Bartuška, zvláštní velvyslanec ČR pro otázky energetické bezpečnosti, a Petr Kusý, jeden z představitelů pětičlenné rady Energetického regulačního úřadu (zde). Simona Kijonková zakladatelka Zásilkovny, promluvila o globální přepravní krizi (zde). Dana Drábová, předsedkyně Státní úřadu pro jadernou bezpečnost, pohovořila o evropské energetické krizi, zdražování elektřiny či plynu a potenciálu jaderné energetiky (zde). Pavel Tykač, majitel skupiny Sev.en Energy, rovněž posoudil energetickou krizi a vyhlídky vývoje cen plynu či elektřiny (zde).   

Základní koncepcí pořadu je snaha o přiblížení témat, o kterých se mluví „běžně v hospodě”, ze strany špičkové osobnosti v oboru. Proto například na téma vývoje úrokových sazeb, včetně těch hypotečních, nebo na téma inflace promluvil guvernér ČNB. Na současnou světovou logistickou krizi se zase moderátor pořadu Kovanda, profesí sám ekonom, ptal právě paní Kijonkové a vývoj cen elektřiny probere nyní právě s generálním ředitelem ČEZ.     

Lukas Kovanda, ekonomPořad se bude vysílat každý čtvrtek v 17:30 na TN.cz v sekci TN LIVE.    

Lukáš Kovanda, Ph.D. 

Národní ekonomická rada vlády (NERV) 

www.lukaskovanda.cz 

Podobné příspěvky

Firmy vydaly během půldruhého roku dluhopisy za více než 90 miliard Kč

Redakce

Zvýšení spotřební daně z nafty přišlo letos v nejhorší možný okamžik

Redakce

Pražská plynárenská od června zdražuje o 39 procent

Redakce