Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Domácí Politika

Demonstrace s názvem Jdeme do finále: NECOUVNEME!

demonstrace
V neděli 20. června 2021 se od 16:00 hodin uskuteční na Václavském náměstí v Praze demonstrace s názvem Jdeme do finále: NECOUVNEME!, na které spolek Milion chvilek pro demokracii zúčtuje se současnou vládou. Na akci Chvilkaři sepíšou všechny problémy a kauzy Babišovy politiky na velkou účtenku v nadživotní velikosti. Kromě toho ale také představí plán, jak jednou provždy uzavřít kapitolu současné vlády a otevřít cestu změně. Ta má nastat v říjnových volbách díky kontaktní kampani na podporu demokratických koalic, kterou Milion chvilek na demonstraci odstartuje.

Demonstrace s názvem Jdeme do finále: NECOUVNEME!
Neuvěřitelně mě vytáčí všechny ty kauzy a uzurpování moci, obrovská arogance, luxování peněz a bezohlednost vůči všem lidem České republiky!” řekl k důvodům, proč na 20. června svolává tuto demonstraci Benjamin Roll, předseda Milionu chvilek.  
„Děsí mě, že místo nových nadějných osobností roste popularita dalším gaunerům. Děsí mě, jak strašně moc nás Rusko válcuje dezinformacemi. To vše mě víc a víc upevňuje v přesvědčení, že teď jde skutečně o všechno. Máme teď před sebou jako Milion chvilek první sněmovní volby. U těch krajských se nám podařilo zvednout volební účast o 3, 4 %, a o to se pokusíme i teď. Dokončíme to, co jsme začali na Letné!” dodal.
Arogance moci a závěrečné zúčtování s Babišovou vládou pak budou hlavním pojítkem celé demonstrace. Na té vystoupí kromě členů Milionu chvilek i organizátoři Milionové sítě z mnoha míst po celé republice. Akci svou účastí podpoří také řada známých osobností, mezi nimi například nevidomá klavíristka Ráchel Skleničková, herečka Tereza Těžká nebo herec a zpěvák Tomáš Klus, který zazpívá píseň z nového politicky laděného alba. 
„Po třech a půl letech jsme v cílové rovince. Demonstrace v posledních letech zabránily nejhoršímu, daly novou naději lidem napříč republikou, a teď se dostáváme do finishe. Změna je na spadnutí. Ty roky se téměř denně zabývám problémy pana premiéra, ale i tak mě šokovalo, když jsem viděl všechny ty kauzy jednu po druhé, pěkně za sebou. Je to už slušný seznam…,” uvedl k současné situaci Jiří-Jakub Zévl, místopředseda Milionu chvilek.
Robin Suchánek
produkce, dramaturgie, PR

Podobné příspěvky

Proč vláda nyní couvá se svým plánem znárodnit ČEZ a klíčové elektrárny v ČR?

Redakce

Česká republika ukončila šestiměsíční předsednictví Rady EU

Redakce

Bývalý prezident Václav Klaus pokřtil svou novou knihu a promluvil o svém synovi Václavu

Jaroslav Hauer