Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Domácí Politika

Dne 13. 11. 2021 se konal 14. Republikový sněm Svobodných v Praze – Hostivaři

svobodni-snem

V úvodu setkání vystoupila celá řada hostů – Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolora), Tomáš Raždík (předseda Švýcarské demokracie), Michal Simkanič (předseda České pravice), David Tesař (Manifest.cz), Petr Bajer (Soukromníci), Daniel Landa, Luboš Boleček (Tea Party) a Jaroslav Chalupský (senátor zvolený za Svobodné).

Dne 13. 11. 2021 se konal 14. Republikový sněm Svobodných v Praze – Hostivaři

Po vystoupení jednotlivých hostů následovalo hlasování o zprávě předsedy za rok 2020. Dále sněm pokračoval diskuzí nad zhodnocením výsledků voleb do Poslanecké sněmovny. Poté následovala politická rozprava.

V další části jednání se již představili kandidáti na předsedu strany. Dle abecedního pořadí jako první vystoupil kandidát Jiří Kubíček (zastupitel Magistrátu hl. m. Prahy). Ve svém projevu mimo jiné zmínil, že by jako předseda změnil vnitřní chod strany, dal by větší autonomii pobočkám. Dále by se věnoval přípravě IT týmu uvnitř strany a rovněž přípravě a získání odborných garantů a odborných mluvčí.

Jako druhý kandidát na předsedu vystoupil Tomáš Vochozka, který v úvodu zmínil, že strana má mnoho věcí, které je brzdí. Dále zmínil potřebu nastartovat odborné komise, programy pro práci cizinců, daleko aktivněji oslovovat dárce.

Jako třetí kandidát na předsedu se představil dosavadní předseda Libor Vondráček, který v úvodu zmínil, že jeho hlavní motivací při vstupu ke Svobodným byl předvídatelný program a filosofie. Následně prezentoval vizi Český sen 2035, ve kterém popsal jednotlivé oblasti života tak, jak by si představoval. Konkrétně tuto vizi by Svobodní měli umět dokázat vysvětlit každému občanovi během 15 minut. Libor Vondráček svoje vystoupení ukončil slovy, že by chtěl žít v zemi, kde si každý řídí svůj sen, v zemi bez sociálních inženýrů.

Volba předsedy dle stanov strany probíhá nyní od 14. 11. 2021 do 20. 11. 2021.

Dále následovaly projevy kandidátů na místopředsedy. Do této volby se zatím přihlásili: Bert Bartas (předseda krajského sdružení Jihomoravského kraje), Jan Dočekal (donedávna místopředseda strany), Dominik Hrubý (místopředseda krajského sdružení Praha), Alois Sečkár (donedávna místopředseda strany), Luboš Zálom (donedávna místopředseda strany), Zbyněk Hubínka (místopředseda krajského sdružení Libereckého kraje) a Vítězslav Stanovský.

Dále během sněmu probíhaly rovněž projevy kandidátů na členy Republikového výboru. Na závěr sněmu bylo přijato stanovisko, které navrhl Jiří Payne, které zní:

– Republikový sněm konstatuje, že neúspěch v parlamentních volbách 2021, byl způsoben řadou vlastních chyb, kromě jiných důvodů.

– Republikový sněm doporučuje novému Republikovému předsednictvu soustředit pozornost na vnitřní fungování strany.

Toto stanovisko bylo hlasováním přijato.

Marek Hejduk
tiskový mluvčí

Podobné příspěvky

Lidovci znovu vyzvali premiéra, aby už konečně začal jednat

Redakce

Srpen 1968 v Praze

Jaroslav Hauer

Soukromníci, nepodceňujme politickou situaci v České republice!!

Redakce