Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Domácí Politika Zdraví

Jak skutečně pomoci lidem, ekonomice a celé společnosti?

TOP09

Už nás nebaví, jak vláda hledá výmluvy místo řešení pro cestu z krize. Neustálé sliby, lži, matematické modely a čísla, která nedávají smysl, problém nevyřeší. Kdežto opozice přináší už od jara konstruktivními návrhy, které vládě pravidelně předkládá.

Chceme, aby tato opoziční řešení v Česku ještě více rezonovala a mohla by konečně být pro vládu inspirací, jak skutečně pomoci lidem, ekonomice a celé společnosti. Spojili jsme se proto s našimi partnery do voleb – ODS a KDU-ČSL a vytvořili devítičlenný expertní AntiCovid tým. Ten se bude scházet každý týden a pravidelně přicházet s návrhy, které nevycházejí z pera marketérů nebo od pomýlených věštkyň.

Jaké návrhy AntiCovid tým dnes poprvé představil?

  1. Dobrovolné a plně hrazené očkování s tím, že očkované osoby se nebudou muset dále testovat a nebudou muset jít do karantény v případě kontaktu s COVID pozitivním člověkem.
  2. Trasování a testování do 24 hodin s tím, že se vytrasovaní budou moci na testy objednat i bez žádanky (ta by jim byla vystavena přímo v odběrovém centru). Snížíme tak administrativu a urychlíme celý proces.
  3. Učitelé společně se zdravotníky a dalšími rizikovými skupinami by měli být zařazeni do první vlny dobrovolného očkování. Je to prevence proti tomu, aby při třetí vlně nemusela být omezena výuka tak drastickým způsobem jako nyní.
  4. Úprava systému PES, aby k jeho prvnímu a druhému stupni nebyl vyžadován nouzový stav.

„Všechny tři strany dlouhodobě volaly potom, aby vznikl přehledný a předvídatelný systém opatření. Aby vláda opatření nedělala od stolu a nahodile, jak se jí zrovna umane. Když byl zveřejněn protiepidemický systém tzv. PES, měli jsme z toho radost, vypadalo to slibně. Ale nyní se začíná ukazovat, že se do toho vkrádá tradiční vládní chaos. Kromě úpravy pro první a druhý stupeň voláme také po soudržnosti systému, aby se nestalo, že PES bude mít štěňata,” uvedl na tiskové konferenci poslanec TOP 09 Dominik Feri.

Kdo je členem AntiCovid týmu:

Za TOP 09  Vlastimil Válek, Dominik Feri a Lukáš Otys

Za ODS → Bohuslav Svoboda, Martin Kupka a Martin Baxa

Za KDU-ČSL  Vít Kaňkovský, Lumír Kantor a Marek Výborný

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Podobné příspěvky

O kombajnistovi, magorovi a Frau Merkel; rozcestník Pavla Trauba

Redakce

Děsivá zkušenost historika Timothyho Snydera s americkým zdravotnickým systémem 

Redakce

Kuřáci se chtějí zbavit své závislosti a volají na bezplatnou Národní linku pro odvykání

Redakce