Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Politika

Soukromníci chtějí zastavit totalitní řádění dnešní vlády

Republikový sněm Strany soukromníků, který se konal v sobotu 10. června 2017 v Praze, potvrdil připravenost této stavovské strany na letošní parlamentní volby. V nich Soukromníci kandidují na společných kandidátkách s Občanskou demokratickou stranou. Sněmu Strany soukromníků ČR se mimo jiné zúčastnil také Petr Fiala, předseda ODS, nebo Věra Kovářová, místopředsedkyně STAN.

„Jsme připraveni se utkat v náročném boji o přízeň všech aktivních a pracovitých lidí. Dlouhodobě hájíme všechny živnostníky a malé podnikatele, jejich zaměstnance a rodiny před útlakem dnešní agrolevicové vlády, která se systematicky snaží o likvidaci střední třídy. Omezuje svobodu a soukromí každého občana, upevňuje státní šikanu a zesiluje úřednické šmírování. Proto musíme mobilizovat všechny občany, požádat je, aby přišli k volbám a společně s námi zastavili toto totalitní řádění,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

Republikový sněm Strany soukromníků České republiky zvolil také nového 1. místopředsedu strany. Stal se jím dosavadní místopředseda, kandidát Soukromníků do Poslanecké sněmovny pan Ladislav Linek. „Jako podnikatel jsem si na vlastní kůži vyzkoušel, jak likvidační mohou být nadměrné zásahy státu do podnikání. Rozpínavost státního aparátu a byrokracie nabrala takový rozměrů, že doslova dusí malé a střední podnikatele. Vládní aparát nahrává velkým, ale likviduje malé. Vláda zavádí EET, ale na druhé straně rozhazuje dotace a státní subvence velkým továrnám. A to není spravedlivé a to my Soukromníci chceme změnit,“ uvedl Ladislav Linek, 1. místopředseda strany.

Dlouhodobým podporovatele Strany soukromníků je senátor Ivo Valenta, který byl zvolen v roce 2014 do Senátu právě za Stranu soukromníků. „Náš soupeř je silný. Ale jsem přesvědčen o tom, že jej společně můžeme porazit nebo alespoň paralyzovat od páchání dalších škod. Cestou, jak toho dosáhnout, je spojit síly a společně táhnout za jeden provaz. Proto jsem rád, že se Soukromníci pro letošní parlamentní volby spojili s Občanskou demokratickou stranou. Těší mne, že tyto dvě politické strany byly schopny prosadit tento významný krok v integraci sil na české pravici,“ uvedl senátor Ivo Valenta.

Představitelé Strany soukromníků České republiky zároveň na svém Republikovém sněmu vyjádřili přesvědčení, že od podzimu 2017 budou mít Soukromníci také své představitele v Poslanecké sněmovně a že společně s dalšími politickými stranami budou schopni seskládat pravicově orientovanou vládu.

„Je třeba ukončit období, kdy nám vládou továrníci a neumětelové. Je třeba, aby naši zemi začali řídit ti, kteří respektují demokracii, svobodu, soukromí a kteří dobře ví, co znamená vydělávat peníze, dávat lidem práci a postarat se ně,“ dodal Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR.

Senátor Valenta: Věřím, že Soukromníci budou mít také své poslance
Rád bych věřil tomu, že od podzimu 2017 budou mít Soukromníci také své představitele v Poslanecké sněmovně a že společně s dalšími politickými stranami budeme schopni seskládat většinovou pravicově orientovanou vládu. Je třeba zastavit likvidaci střední třídy. Je třeba ukončit období, kdy nám vládou továrníci a neumětelové. Je třeba, aby naši zemi začali řídit ti, kteří respektují demokracii, svobodu, soukromí a kteří dobře ví, co znamená vydělávat peníze, dávat lidem práci a postarat se ně.
Foto: Jaroslav Hauer

.

Petr Bajer-soukromnici

Podobné příspěvky

„Budeme hodní“; Rozcestník Pavla Trauba

Redakce

Kauza „úplatků“ Evě Sykové za léčbu kmenovými buňkami: eticky správné chování, zneužívání zoufalé situace pacientů, nebo nedorozumění?

Redakce

„Brexit nás nezastaví.“ Bruselský superstát se připravuje na „dlouhý pochod“ na jih a východ Evropy a do Malé Asie

Redakce