Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Domácí Politika Senátní volby Volby

Země čeká na zásadní změny

Ondrej Zavodsky

Pane Závodský, do voleb zbývá pár hodin, vy se v nich ucházíte o hlasy na Kladensku a v Praze-západ. Často používáte spojení „přátelský stát“, co si pod tím představujete? Je to chování státu, který občanům nezpůsobuje problémy, ale snaží se jim naopak pomoci. Je to vymýcení exekučních zvěrstev, zastavení oligarchizace Česka či potlačení zájmů velkých zemědělských podnikatelů, kteří pohrdají péčí o českou krajinu. Je to stát, kde se  bude dobře žít našim dětem.

Já si hesla nemaluji na billboardy, ale aktivně něco dělám…

Ondrej ZavodskyProsadil jsem již tři stěžejní změny – hazardu, majetku státu a systém odstraňování starých ekologických zátěží. V roce 2014 jsem to v podobných rozhovorech slíbil a během jednoho funkčního období jsem svůj slib splnil. Téměř všichni kandidáti na senátora vykládají o úpravě exekucí. Avšak já jako jediný chodím pravidelně do Sněmovny, když se návrh na změnu v exekuční problematice projednává, a snažím se do procesu změny zapojit.

Země čeká na zásadní změny a já mám všechny schopnosti je uskutečnit.

Ondrej ZavodskyOndřej Závodský se svojí manželkou vychovává čtyři děti. Během života kvůli vrozené oční chorobě přišel o zrak a veškerou práci dnes zvládá díky vodicímu psu Cirkovi a moderním technologiím.

V dětství měl na Ondřeje nepochybně vliv jeho dědeček Artur, který byl literárním teoretikem. I díky němu si vybudoval pozitivní vztah k literatuře a historii. Po složení maturity studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. V průběhu studií pracoval jako externista pro několik médií.

V roce 2003 nastoupil do resortu Ministerstva vnitra ČR, kde se díky svému pracovnímu nasazení stal ředitelem právního úseku. Opakovaně upozorňoval na porušení právních předpisů, inicioval nápravu a potrestání viníků. Tento postoj vedl k jeho odvolání z funkce, dokonce bylo jemu i jeho rodině vyhrožováno smrtí ze strany bývalých kolegů. Díky svým zásadám si v této době vysloužil pověst nezkorumpovatelného úředníka.

V letech 2014 až 2017 působil jako náměstek ministra financí pro oblast majetku státu. Ve své funkci prosadil regulaci hazardu v České republice. Od roku 2019 pracuje jako právník Nadačního fondu proti korupci. Nadále se zasazuje o prevenci vzniku závislosti na gamblingu a snaží se pomoci dalším lidem, kteří se dostali do sporu s mocnějšími, či navrhovat legislativní změny proti korupční rakovině. Ondřej je autorem dvou knih, které jasným jazykem popisují současný model korupce a vlády oligarchů v ČR.

Jeho práce ovšem stále není u konce…

Jak tvrdí sám Ondřej Závodský: „Neslibuji, co nesplním, ale co slíbím, to vždy realizuji.“ Nyní Ondřej kandiduje do Senátu Parlamentu ČR v obvodu č. 30, který mimo jiné zahrnuje Kladno, Roztoky u Prahy, Únětice, Horoměřice, Lány, Buštěhrad, Svárov, Lidice či Velké Přílepy. Jeho hlavní motivací je obava z ohrožení demokracie a právního státu v Česku. Za tímto účelem se podařilo vytvořit širokou koalici pro jeho podporu.

Odložte lhostejnost a běžte volit!

Na adresu nadcházejících voleb uvedl Ondřej Závodský Pražskému zpravodaji:
„Vstupujeme do volební bitvy, která bude mimořádně náročná a půjde v ní opravdu o každý hlas. To není fráze, ale realita. Osobně se domnívám, že lidé nejsou pošetilí a nedají na jalové sliby zprofanovaných kreatur. Nevěřím proto, že tento typ kandidátů může uspět na základě slaďoučkých slibů, které si na billboardy objednali od marketingových agentur. Já na rozdíl od nich věřím v občanskou společnost, v rámci níž mezi sebou sdílíme zkušenosti s konkrétními osobnostmi. A já jsem člověk, za jehož prací stojí konkrétní výsledky, odvážné kroky a nový styl. Je nutné přesvědčit každého voliče, aby odložil lhostejnost a k volbám šel. Věřím, že to společně zvládneme a neblahý trend v naší zemi obrátíme.“

Kryštof Doležal

 

 

 

 

 

Podobné příspěvky

STRANA BOS – říká, že je na čase vzít svůj osud do vlastních rukou

Redakce

Som presvedčený, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá pracuje pre ľudí

Redakce

Měl jsem krásné dětství říká Marek Černoch

Jaroslav Hauer