Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Středočeský kraj Tiskové Zprávy

Středočeský kraj a čínská provincie Sichuan prohloubí své vztahy

Středočeský kraj prohloubí spolupráci s čínskou provincií Sichuan. Středočeští zastupitelé v pondělí 23. února

Komunikace s čínskou provincií Sichuan

 2015 odhlasovali podepsání dohody mezi oběma stranami. „Podpisem této pětileté smlouvy bychom posunuli naše vzájemné přátelské vztahy, které trvají od roku 2005, na vyšší úroveň,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Obě strany se smlouvou zaváží k výměnám a spolupráci v ekonomice, obchodu, vědě a technologiích, v kultuře, vzdělání, cestovním ruchu nebo zdravotní péči. Dohodu o prohloubení spolupráce podepsal hejtman Miloš Petera s guvernérem provincie Sichuan Weiem Hongem již v říjnu 2014 při své cestě do Číny.

„Spolupráce s provincií Sichuan je pro nás velmi důležitá. Věřím, že se nám co nejdříve podaří navázat přímé letecké spojení se Sichuanem a přilákat do našeho kraje více turistů z Číny. Naše spolupráce jistě napomůže i k získání dalších investic a obchodních příležitostí pro české i čínské podnikatele,“ komentoval vzájemné vztahy hejtman Miloš Petera. Dříve podepsané Memorandum o prohloubení spolupráce mezi Středočeským krajem a provincií Sichuan klade důraz na oblasti průmyslové výroby, dopravy, cestovního ruchu a na diplomatickou spolupráci.

„Kromě otevření přímých osobních a nákladních letů mezi Chengdu a Prahou chceme podpořit i vznik generálního konzulátu ČR v desetimilionovém městě Chengdu, což napomůže komunikaci mezi provincií Sichuan a Středočeským krajem. Budeme rovněž spolupracovat v oblasti všeobecného letectví, zaměříme se na zvýšení spolupráce v oblasti investic, vědy a techniky, financí, kongresů, výstav, cestovního ruchu a zdravotnictví,“ doplnil hejtman.

Podobné příspěvky

Kraj rozdělí 50 miliónů od ministra zdravotnictví krajským nemocnicím

Šebík

Starostka městské části Praha 3 vyzvala ředitele PČR OŘ Praha III k neprodlenému zajištění nelegálních herních zařízení

Redakce

program Novoměstské radnice v Praze – říjen 2015.

Redakce