Hotel Port se stal za dvacet let své existence synonymem pohodové dovolené u Máchova jezera
Je to jistě jeho výjimečnou atmosférou, kterou podtrhuje také jedinečná poloha přímo na břehu Máchova jezera. V letošním roce slaví dvacet let pod křídly společnosti Regata Čechy, a.s. Zároveň je tomu také deset let od velké rekonstrukce a přístavby, která dala vyniknout jeho dnešní podobě. Obě důležitá výročí se vpíšou nikoli do jedné velké události, ale budou zdejší návštěvníky provázet až do konce roku, a to i se speciálním sloganem: 20 let na vlně…
Architektura a historie
V posledních letech přibyly novinky a ani letos se jimi šetřit nebude
Rodinná atmosféra
Hotel Port se v letních měsících primárně soustředí na rodiny s dětmi, pro něž je tu vybudované široké zázemí. Přesně takové, aby si zde strávený čas všichni, rodiče, děti, babičky i dědečkové, tety a strýčkové, užili naplno. „Zakládáme si na přátelském servisu pro všechny naše hosty. Pro děti máme dětský jídelníček, pestré animační programy s animátory, půjčovnu her a venkovní sportoviště, kde se zabaví ti větší i menší. Pravidelně do naší nabídky zařazujeme tematické pobyty pro rodiny s dětmi, které si získávají stále větší oblibu,“ popisuje Zuzana Burešová. Hotel Port má také svého dětského maskota žabáka Portyho, který je u nejmenších nejoblíbenějším členem hotelového týmu. Jeho autorkou je výtvarnice Petra Cífková.
Svatební sezóna v romantických kulisách
Pohádková atmosféra na břehu Máchova jezera je přímo stvořená k láskyplným vyznáním. Svateb se v hotelu Port ročně odehraje až deset. „Obvykle se na nás obrací klienti, kteří si přejí obřad i následné oslavy propojit. Naší podmínkou je, aby alespoň 80 % svatebčanů využilo ubytování. Svatbu je možné uspořádat přímo u jezera, v lesoparku, uvnitř hotelu, nebo dokonce na lodi sesterské společnosti Regata Máchovo jezero. A po obřadu svatebčané využívají zase zázemí našeho hotelu,“ říká Zuzana Burešová.
Firemní klientela si místo oblíbila
Kuchyně sází na zdravé suroviny, které chutnají
Hotel Port je vyhlášený svou kuchyní. Zdejší kuchařský tým pracuje s trendy mezinárodními, ale nezapomíná ani na českou klasiku. Menu uspokojí touhy i těch nejnáročnějších strávníků. Jsou něm v hojné míře zastoupeny sezónní suroviny, bohatství ovoce a zeleniny. „Jídelní lístek jsme v zimě upravili a našli byste v něm například bramborový krém s liškami, telecí ossobucco podávané s šafránovým rizotem nebo konfitovaný bůček s celerovo-bramborovým pyré a vídeňskou cibulkou. Nyní pracujeme na letním jídelním lístku. Při jeho sestavování se vždy snažíme objevovat nové chutě, a přitom zůstat věrni preferencím našich hostů. Zaznamenali jsme, že roste počet jedinců, kteří upřednostňují veganskou a vegetariánskou stravu, i to se snažíme v našem jídelním lístku reflektovat,“ uvádí Zuzana Burešová. V hotelové restauraci myslí také na ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. Některé pokrmy jsou zase součástí Czech Specials, společného projektu agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, jenž si klade za cíl popularizovat tuzemskou kuchyni v moderním i klasickém pojetí.
Kateřina Šimková